Media Muzica  |  Video  |  Artisti  |  Art'Work  |  Evenimente  |  Labels  |  Recenzii

Voyager Golden Record

Voyager Golden Records sunt discuri vinil care au fost incluse la bordul ambelor nave spațiale Voyager, care au fost lansate în 1977. Colecția conține sunete și imagini selectate pentru a portretiza diversitatea vieții și culturii de pe Pământ și sunt destinate pentru orice formă de viață extraterestră inteligentă, sau pentru oamenii din viitor, care le-ar putea găsi.


Cele 116 de imagini sunt codificate în formă analogică și compuse din 512 linii verticale. Restul de înregistrare este audio, conceputa pentru a fi ascultata la 16⅔ rotații pe minut.

Selecția muzicala este variata, cu artisti precum Bach, Mozart, Beethoven, Stravinski, Guan Pinghu, Blind Willie Johnson, Chuck Berry, Kesarbai Kerkar și Valya Balkanska.

Discul este construit din cupru placat cu aur. Cover-ul este din aluminiu si galvanizat cu o mostră ultra-pura a izotopului de uraniu-238.

Discurile au de asemenea pe suprafața lor, inscripția gravata manual “To the makers of music – all worlds, all times".

Fie mesaje interstelare, capsule ale timpului sau mesaje artefacte, toate au fost reprezentate în cea mai bună formă, pe vinil.


Sursa şi foto: WikipediaRecomandari

Boddo
Boddo ...
Proudly made by US Showcase by MadPiano & Sonus Discis
MadPiano in parteneriat cu Proudly made by US, Galeria IX si Sonus Discis prezinta: 10 iulie / 18:00 Brasov Showcase Terrace - starting ~18:00 21:00 - Intrare 10 LEI - incluzand gratis un pahar...