Media Muzica  |  Video  |  Artisti  |  Art'Work  |  Evenimente  |  Labels  |  Recenzii

Profil artist: Mr. G.

Termenul “legendă” este deseori folosit nediscriminat în zona muzicii electronice, însă Mr. G. (aka Colin McBean) este unul dintre puținii care pot revendica pe bună dreptate această distincție.

Aflându-se în mijlocul evenimentelor de peste două decenii, Mr. G. este unanim considerat unul dintre cei mai sub-estimați artiști - doar un număr restrâns de persoane apreciind cu adevărat uriașa sa contribuție muzicală. Făcând inițial parte din trio-ul de dj KCC care punea muzică la deja legendarele pentreceri Confusion, începe mai apoi să înregistreze ca jumătate din trupa The Advent, producând multe albume și remixuri fantastice și cucerind lumea cu stilul lor intens și neobosit de tehno. În 1999, Colin decide să urmeze un drum de unul singur, înființând în acest scop labelul Phoenix Gabriel pentru a putea crea stilul său personal de tech-funk electronic cu bass analogic, stil care a atras imediat atât atenția colegilor de breaslă cât și a presei muzicale.Obține numeroase succese cu piese lansate de label-uri ca Defected, Duty Free sau The End, remixând o gamă largă de alți artiști – Roger Sanchez, Ms. Kittin, Josh Wink sau Ben Sims – sau prin remixurile Moods ‘n’ Grooves. În 2006 Rekids erau onorați să îl primească pe Mr. G. în echipa lor. În următorii 3 ani, el a lansat E.C.G.’ed, U Askin’? și Makes No Sense – pe care figurau remixuri la Radio Slave și Marcel Dettmann. A remixat de asemenea și single-ul Gemini scos de Kenny Hawkes și David Parr. Albumul său de debut, mult așteptat, ”Still Here (Get on Down), a obținut o apreciere unanimă pe plan internațional, Resident Advisor și Mixmag acordându-i nota 4/5. După acest moment de succes deplin, Colin s-a reîntors la munca pe care o face știe cel mai bine: îmbinarea unor ritmuri analogice seducătoare cu fundaluri sonore pline de feeling. Dacă rândurile de mai sus v-au convins sau cel puțin stârnit curiozitatea, găsiți în colecția noastră mai multe discuri semnate de Mr. G., posesorul unui bagaj muzical și stil personal extrem de individualizate, care i-au permis să obțină de fiecare dată rezultate sonore de excepție.

O selecție de plăci ale artistului Mr. G o găsiți aici.

Recomandari

Jun 04 MadPiano & Sonus Discis presents SUMMER VINYL SESSION #2
Wednesday the 04th of June at Galeria IX Terrace - starting 18:00 - Vinyl session with live video streaming Profet & Posh/posh111 https://soundcloud.com/profet https://soundcloud.com/posh111 Art...
MadPiano & OpenMinds & RTS.FM @ InParc - Baraka & Tete a Tete
Vara a trecut repede, iar asta nu e nici o problemă. Încă vrem să stăm outdoor, așa...