Media Muzica  |  Video  |  Artisti  |  Art'Work  |  Evenimente  |  Labels  |  Recenzii

Voyager Golden Record

Voyager Golden Records sunt discuri vinil care au fost incluse la bordul ambelor nave spațiale Voyager, care au fost lansate în 1977. Colecția conține sunete și imagini selectate pentru a portretiza diversitatea vieții și culturii de pe Pământ și sunt destinate pentru orice formă de viață extraterestră inteligentă, sau pentru oamenii din viitor, care le-ar putea găsi.


Cele 116 de imagini sunt codificate în formă analogică și compuse din 512 linii verticale. Restul de înregistrare este audio, conceputa pentru a fi ascultata la 16⅔ rotații pe minut.

Selecția muzicala este variata, cu artisti precum Bach, Mozart, Beethoven, Stravinski, Guan Pinghu, Blind Willie Johnson, Chuck Berry, Kesarbai Kerkar și Valya Balkanska.

Discul este construit din cupru placat cu aur. Cover-ul este din aluminiu si galvanizat cu o mostră ultra-pura a izotopului de uraniu-238.

Discurile au de asemenea pe suprafața lor, inscripția gravata manual “To the makers of music – all worlds, all times".

Fie mesaje interstelare, capsule ale timpului sau mesaje artefacte, toate au fost reprezentate în cea mai bună formă, pe vinil.


Sursa şi foto: WikipediaRecomandari

Watch live streaming video from sonusdiscistv at livestream.com
MadPiano & Sonus Discic present Romansoff (Raw Tools) / Crihan / Inner @ Galeria IX Terrace (Part 2)
Thursday the 22th of June at Galeria IX Terrace - starting ~12:00 - Vinyl session with live video streaming http://ustream.tv/channel/sonusdiscistv or livestream ...
Depeche Mode / Exciter
În perioada anilor 80, sunetul Depeche Mode era plat și lipsit de suflet, uneori glacial, chiar și după standardele școlii neoromantice. Au urmat anii 90, când grupul...